ŠKOLNÍ JÍDELNA V AKCI
V jídelně proběhla prezentace firmy Bidfood, která se konala dne 22.6.2021. Prezentace byla zaměřena na maso zpracované metodou sous-vide. Je to kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vakuu, při nízkých teplotách a po velmi dlouhou dobu. Například hovězí maso se takto připravuje více než 10 hodin. Cílem je zachovat přirozenou chuť, šťavnatost, texturu potravin a omezit ztráty důležitých živin, ke kterým dochází při vaření při vysokých teplotách. Netradiční menu nám tento den připravil šéfkuchař pan Pavel Smékal - pro žáky a zaměstnance burger s trhaným hovězím masem sous-vide, čedarem a zeleninou, hranolky a šlehaný tvaroh s mangovým pyré, pro cizí strávníky do jídlonosičů slovenská kyselica s klobásou a švestkovými povidly, bramborová lokše s trhaným hovězím masem a zeleninou a salát coleslaw. Akci jsem zajišťovala ve spolupráci s obchodním zástupcem firmy Bidfood panem Františkem Ondrášem. Všem zúčastněním moc děkuji.
© 2023 Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice, Kontaktovat webmastera, Mapa stránek, Prohlášení o přístupnosti
ANTEE s.r.o. - Tvorba webových stránek, Redakční systém IPO